Hoe kunt u afvallen?

11 February, 2009 door  
Geplaatst onder Afvallen, Featured

Iedereen weet dat veel overgewicht een bedreiging voor de gezondheid is.

Toch lijden er meer dan een miljard mensen aan overgewicht. Vaak wordt overgewicht veroorzaakt door slechte voeding. Dit kan leiden tot verschillende welvaartziekten zoals een verhoogd cholesterolgehalte, suikerziekte, hart- en vaatziekten, gewrichtsklachten en onvruchtbaarheid.

Redenen om te besluiten op dieet te gaan
Indien men overgewicht heeft en daar last van heeft, is het raadzaam een dieet te volgen.
Uiteraard zijn er ook andere redenen om een dieet te volgen, namelijk:

  • Medische indicatie (medisch dieet), zoals bijvoorbeeld bij suikerziekte, allergie, obesitas of bloeddrukstoornissen.

  • Om een bepaald religieus doel na te streven.

  • Om dieren zoveel mogelijk leed te besparen zoals bij vegetarisme en veganisme.

  • Om af te vallen.

Hoe valt u af?
Iedereen weet dat een goed dieet bestaat uit gebalanceerde voeding en beweging. Aankomen doe je door meer te eten dan dat je eigenlijk verbrand. Gewicht verliezen doe je door dagelijks 500 calorieën minder te eten dan normaal. Dit bereik je vooral door vetarmer te eten en energierijk te drinken. Beweging is ook een pré om gewicht te verliezen. Dit wordt pas effectief bij drie keer per week gedurende minimaal 20 minuten.

Vaak denken mensen, ik eet zo min mogelijk om af te vallen. Dit is echter onzin.
Juist om de darmen zo goed mogelijk te laten werken moeten er zes eet- en drinkmomenten op de dag zijn wat natuurlijk begint met een ontbijt. Er wordt ook aangeraden om minimaal 1.5 tot 2 liter per dag te drinken. Daarnaast wordt het juist afgeraden om tot drie uur voor het slapen gaan nog wat te eten aangezien tijdens de slaap de stofwisseling langzamer wordt en er zo bijna niets verbrand wordt.

Hoe komt het dat u dikker wordt?
Zoals eerder vermeldt wordt men dikker indien er meer gegeten wordt dan het lichaam nodig heeft. Er worden teveel calorieën opgenomen waar je lichaam uit balans raakt. Het is een fabeltje dat men dik wordt puur alleen door vet, er wordt altijd gekeken naar alle calorieën.
Ook light-producten zijn niet altijd zo ´light´ als het lijkt, ook hier kun je dikker van worden. Eet of drink deze producten dus met mate.

De beste oplossing voor overgewicht is uiteindelijk veel beweging en eet met mate.

Soorten vetten
Vet wordt in drie soorten onderscheiden, namelijk:

  • Het structurele vet. Dit biedt bescherming aan de organen, zoals het hart, de nieren en de lever.

  • Het brandstofreserve. Hier maakt het lichaam gebruikt van als het nodig is, zoals bij kou of grote inspanning.

  • Het vet dat opgeslagen is rond de heupen, dijen, buik en bovenarmen. Dit ongezonde vet veroorzaakt de ziekte vetzucht (overgewicht).

Wat doen afvalmethodes?
De meeste afvalmethodes leiden op de eerste plaats vooral tot vermindering van de eerste twee soorten vet. Als je juist hongerig en moe voelt wordt het derde type vet verminderd.

Comments are closed.