Wat is een diëtist?

19 February, 2009 door  
Geplaatst onder Diëtisten

Een diëtist wordt ook wel een gewichtsconsulent of voedingsdeskundige genoemd. Het is een specialist op het gebied van voeding, leefstijl en gezondheid. Zodra er een erkende opleiding Voeding & Diëtetiek is gevolgd en een diploma is behaald kan men zich een diëtist noemen.

Het is een trend in Nederland om bewust om te gaan met eten en gezond leven. Producten worden aangepast en krijgen een ‘ik kies bewust’-logo, tal van dieëtboeken worden uitgegeven en iedereen kent wel de frustraties van het lijnen. Wat veel mensen niet weten is dat een diëtist hier goed bij kan helpen!

Een diëtist kijkt naar uw leefstijl, voedings- en bewegingspatroon en geeft adviezen, coacht en motiveert. Door alleen al uw patroon te veranderen is het mogelijk af te vallen. Niet alleen uw lichamelijke gezondheid bevorderd maar ook uw geestelijke gezondheid. Persoonlijke doelen spelen daarbij een belangrijke rol.

Het beroep ‘diëtist’ is een wettelijk en beschermend beroep. Een diëtist heeft het medisch beroepsgeheim en moet zich strikt houden aan de wettelijke voorschriften van persoonsgegevens.

Comments are closed.