Sonja Bakker

19 February, 2009 door  
Geplaatst onder Diëtisten

Comments Off on Sonja Bakker

Één van de meest bekende gewichtsconsulenten van de afgelopen jaren is toch wel Sonja Bakker! Sonja had vroeger diverse diëten geprobeerd voordat ze besloot zich in te schrijven voor een cursus tot gewichts-consulent. Ze behaalde haar diploma, volgde een cursus orthomoleculaire voeding en opende uiteindelijk in 1997 haar eigen praktijk.

In 2005 schreef Sonja haar eerste boek ‘Bereik Je Ideale Gewicht’ en verkocht alleen in Nederland al 400.000 exemplaren. In het boek staan weekmenu’s, tips en succesverhalen van mensen die haar methode gebruiken of gebruikt hebben. Het boek dient ter ondersteuning en motiveert u bij het behalen van uw persoonlijke doelen.

De term ‘sonjabakkeren’ is een term die al veel in de volksmond gebruikt wordt. Men kan het best op gewicht blijven door zes dagen per week haar dieet te volgen en één SAS-dag (Schijt-Aan-Sonja) in te lassen. Belangrijk is het hebben en behouden van uw motivatie tijdens het afslanken. Door veel tussen-doortjes te nemen voorkom je de verleiding naar vette snacks.

Voor meer informatie kunt u kijken op Sonjabakker.nl.

Michel Montignac

19 February, 2009 door  
Geplaatst onder Diëtisten

Comments Off on Michel Montignac

Fransman Michel Montignac had, net zoals zijn vader, overgewicht tijdens zijn jeugd. Aan het eind van 1970, na zijn studie Politicologie en specialisatie Sociale Wetenschappen besloot hij een onderzoek te starten op het gebied van voeding met als doel zijn eigen gewichtsproblemen te overwinnen.

Op basis van wetenschappelijke documenten ontwierp Michel Montignac de principes van een oorspronkelijke methode om gewicht te verliezen; het Montignac-dieet! Een methode om af te vallen zonder dat het nodig is om minder calorieën binnen te krijgen.

In 1986 schreef hij zijn eerste boek wat al snel een bestseller werd in Frankrijk. Na dit verbazingwekkende succes besloot Montignac, samen met een gespecialiseerd team, zich meer te verdiepen in zijn onderzoek. Inmiddels heeft Michel Montignac 20 boeken geschreven die in 40 landen worden gepubliceerd en vertaald zijn in maar liefst 25 talen. Hij wordt regelmatig uitgenodigd om zijn bevindingen te presenteren.

Voor meer informatie kunt u kijken op montignac.com

Wat is een diëtist?

19 February, 2009 door  
Geplaatst onder Diëtisten

Comments Off on Wat is een diëtist?

Een diëtist wordt ook wel een gewichtsconsulent of voedingsdeskundige genoemd. Het is een specialist op het gebied van voeding, leefstijl en gezondheid. Zodra er een erkende opleiding Voeding & Diëtetiek is gevolgd en een diploma is behaald kan men zich een diëtist noemen.

Het is een trend in Nederland om bewust om te gaan met eten en gezond leven. Producten worden aangepast en krijgen een ‘ik kies bewust’-logo, tal van dieëtboeken worden uitgegeven en iedereen kent wel de frustraties van het lijnen. Wat veel mensen niet weten is dat een diëtist hier goed bij kan helpen!

Een diëtist kijkt naar uw leefstijl, voedings- en bewegingspatroon en geeft adviezen, coacht en motiveert. Door alleen al uw patroon te veranderen is het mogelijk af te vallen. Niet alleen uw lichamelijke gezondheid bevorderd maar ook uw geestelijke gezondheid. Persoonlijke doelen spelen daarbij een belangrijke rol.

Het beroep ‘diëtist’ is een wettelijk en beschermend beroep. Een diëtist heeft het medisch beroepsgeheim en moet zich strikt houden aan de wettelijke voorschriften van persoonsgegevens.

Atkins-dieet

12 February, 2009 door  
Geplaatst onder Dieëten

Comments Off on Atkins-dieet

Een dieet dat vet geen probleem vindt

Het dieet van dr. Atkins (1931-2003) is een vreemde eend in de bijt omdat het één van de weinige diëten is dat zonder blikken of blozen vet toestaat. Deze filosofie heeft dan ook heel wat kritiek gekregen en is nog steeds een schop tegen het zere been van gezondheidsinstanties.

Basisprincipes van het Atkins-dieet

Een strenge beperking van koolhydraten (brood, graanproducten, aardappelen, rijst en pasta). Een beperkte inname van groenten, fruit en melk. Een onbeperkte inname van vetten en eiwitten (vlees, kaas, eieren, room, boter en mayonaise).

Vier-fasen-Atkins-dieet

Het Atkins-dieet bestaat uit vier fasen, waarvan de eerste de strengste is. Tijdens deze fase eet u slechts zo’n 20 gram koolhydraten (brood, granen, pasta) per dag. Later zijn koolhydraten steeds vaker toegestaan waardoor er een balans ontstaat tussen het innemen van koolhydraten en gewichthandhaving.

Koolhydraat-arm en vetverbranding

Atkins-aanhangers vallen in de eerste paar maanden veel af omdat ze weinig koolhydraten tot zich nemen. Koolhydraten zijn namelijk een bron van calorieën (zetmeel en suikers). Omdat het lichaam wel energie nodig heeft zal het zijn eigen vetten gaan verbranden waardoor je afvalt.

Een conclusie zou te snel getrokken zijn door ons lichaam dan maar vele koolhydraten te ontzeggen. Want koolhydraten helpen ook om vetten te verteren. Ketose oftewel reststofjes komen in ons bloed terecht en worden afgevoerd via urine en onze adem wanneer er te weinig koolhydraten zijn om het vet-verteer-klusje te klaren.

Mijn dieet

12 February, 2009 door  
Geplaatst onder Dieëten, Featured

Comments Off on Mijn dieet

Mijn dieet is precies 5 weken geleden begonnen. Net nadat we de blog dieet.nl online gezet hebben had ik het ineens. Ik ga afvallen. Ik ben het type van veel praten over afvallen en weinig ondernemen. Lekker eten en hangen op de bank na een dag hard werken is gewoonte geworden. Tot het moment dat je merkt dat er wat moet veranderen. Ik heb me niet gewogen maar zocht naar een verkoper van herbalife want daar heb ik eerder , een jaar of 10 geleden ,  15 kilo mee verloren. Ik heb me dit keer niet gewogen maar de broeken hangen er al lost bij en ik ontdekte van de week zowaar weer een stukje van mijn kaaklijn en iets wat op een rib lijkt :)  6 maanden heb ik er voor uitgetrokken, 30 kilo wat er in 10 jaar bij gekomen is moet eraf.

Wat heb ik verandert tot dusver (  weken na aanvang ):

 • Ben gaan golfen , zit nu op 2/3 keer een paar uur per week les en oefenen?

 • Ik fiets 2 x per week niet in 6 minuten naar huis maar neem een omweg van 12 km, wat ik de laatste keer in 27 minuten volbracht met een gemiddelde van 25,2 ( ongev 200 cal per keer :) )

 • Ik probeer na het avond eten niet meer te snaaien, wat me 6 van de 7 dagen redelijk lukt?

 • Drink nu nog 5 capacino per dag, ipv 20 koppen :)

 • Drink 5 tot 10 glazen water.

 • Ik gebruik 2 schakes die 2 maaltijden per dag vervangen , geen energie verlies in tegendeel ik vraag me wel eens af wat er in zit , maar ik draai er echt veel beter op :)

Ik heb zin in de komende 5 weken.  Eind Mei zal ik er hier een klein stukje over schrijven, en zoals ik me nu voel met geweldige resultaten.

Eind Mei is eind Juni geworden. Ik ben ondertussen 3 weken in thailand gewezen, veel vis gegeten dus veel is er niet aangekomen. Ben sinds gisteren weer begonnen met shaken, en golf nog steeds 2 keer per week en doe alles met de fiets. Ik ga nu ook het avondeten aanpakken en wat meer sporten ( fietsen ) Eind Augustus dus over een maandje of 2 hoop ik dan weer een maatje extra kwijt te zijn.

 Nu ik eind Augustus weer bereik, nog een weekje, zit ik nog op  shakes per dag door de week. In het weekend zondig ik, en als de blikken op zijn stop ik er een tijdje mee. Blijf redelijk stabiel op gewicht maar val maar bar weinig af. Hierna toch maar eens serieus gaan sonja bakkeren denk ik….. :(  zo lastig al die boodschappen :(

 

 

 

Val sport niet af, maar val af met sport

12 February, 2009 door  
Geplaatst onder Sport en bewegen

Comments Off on Val sport niet af, maar val af met sport

Afvallen zonder te bewegen of te sporten gaat niet op. Of u het leuk vindt of niet, in beweging komen moet!

Dat wil niet zeggen dat u direct als een ongeleid projectiel de sportschool in moet of de bossen onveilig moet maken. Dit fanatisme wordt namelijk niet beloond met het verlies van een grote hoeveelheid kilo’s. Te veel en niet begeleid sporten kan leiden tot spierpijn en in het ergste geval staat dit u zo tegen dat u er al de brui aan geeft voordat u de smaak te pakken heeft kunnen krijgen.

Het geheim zit in langzaam en gedegen extra lichamelijke activiteit opbouwen. Probeer uiteindelijk, na deze opbouwfase, minimaal een half uur per dag of 3,5 uur per week te sporten. Dit heeft u nodig voor een optimale gezondheid, het kwijtraken van voldoende afvalstoffen en het soepel houden van de aderen. Met sporten en goed bewegen verhoogt u de hartslag en daar gaat het eigenlijk om. Een verhoogde hartslag herkent u aan een snellere ademhaling en u gaat onherroepelijk zweten.

Sportieve tips

 • Zet grote spiergroepen aan het werk
  Kies bij voorkeur een sport waarbij u grote spiergroepen gebruikt. Dit zijn alle sporten waarbij u zichzelf moet voortbewegen, zoals hardlopen en zwemmen. Bij dergelijke sporten zult u de meeste calorieën verbranden.

 • Niet te fanatiek maar met beleid
  Té intensieve beweging is nadelig omdat er meer spierweefsel verbrand wordt in plaats van vetweefsel. De spieren worden daardoor kleiner en de hoeveelheid vet blijft gelijk. Bovendien ben je bij een overbelasting van de spieren gevoeliger voor het krijgen van blessures.

 • Leef je af en toe uit
  Wel is het goed om je af en toe een paar minuutjes helemaal uit te leven. Intensieve beweging stimuleert de productie van het groeihormoon en daarmee de vetverbranding.

 • Alle beweging is meegenomen
  Dus neem eens de trap in plaats van de lift, fiets naar de supermarkt, loop naar de bushalte en als je een hond hebt, doe hem dan een plezier met een extra wandeling. Zulke activiteiten zijn makkelijk in te passen in het dagelijks leefpatroon omdat ze weinig tijd kosten. En opgeteld bij elkaar, kunnen ze een aanzienlijke ‘sportbijdrage’ leveren.

 • Gewicht heffen
  Gewicht heffen heeft minder effect op de vetverbranding, maar het heeft wel invloed op de spieropbouw. Om deze reden kan het gebruik van dergelijke fitnessapparaten een gunstige invloed hebben op het verhogen van de stofwisseling.

 • Zoek een sportmaatje
  Een sportactiviteit is leuker en gezelliger samen met vrienden of vriendinnen. Bovendien fungeren trainingsmaatjes als een goede stok achter de deur en wil iedereen met een beetje ego niet voor ze onderdoen wat de sportieve prestaties aangaat.

 • Goed drinken
  Door te sporten transpireert u en verliest u vocht. Blijf goed drinken om het vochtgehalte aan te vullen en het lichaam te zuiveren.

Beweging tijdens werk
Een baan met veel lichamelijke activiteiten maakt extra sporten of bewegen minder noodzakelijk.
Wanneer dat niet het geval is, verander dan de omstandigheden. Zet bijvoorbeeld de printer verder van uw bureau of drink meer zodat u vaker gedwongen wordt om te lopen richting printer, wc of keuken.

Sport/beweging en voeding
Sport en beweging hebben een groot effect op allerlei processen in het lichaam. Daarom is een goede voeding noodzakelijk voor het handhaven van een optimale gezondheid. Lekker bewegen maar daarnaast ongezond eten is natuurlijk niet bevorderlijk voor uw gewicht en gezondheid.

Vitamines
Sport u regelmatig tot veel? Zorg dan dat u extra voedingsmiddelen eet die rijk zijn aan vitamine A, C en E. Door het hoge zuurstofgebruik tijdens het trainen, ontstaan er giftige stoffen (vrije radicalen), die gezonde cellen kunnen aantasten. Vitamines vangen deze giftige stoffen en verminderen daarmee het schadelijke effect.

Spieren in relatie tot eiwitten
Spieren zijn opgebouwd uit eiwitten. Eet daarom voldoende eiwit om het spierweefsel te onderhouden of om het op te bouwen. De meeste mensen eten genoeg eiwit dus eiwitpreparaten – te koop op sportscholen- zijn dan ook vaak overbodig. Alleen veganisten, vegetariërs en mensen die minder eten vanwege de slanke lijn kunnen wat extra eiwit gebruiken.

Vanaf 10/09 Nederland weer in beweging

12 February, 2009 door  
Geplaatst onder Sport en bewegen

Comments Off on Vanaf 10/09 Nederland weer in beweging

Vanaf maandag 10 september komt het AVRO- programma ‘Nederland in Beweging’ weer terug op het scherm. Op dit moment zoekt de AVRO nog volop naar een nieuwe presentator maar een feit is dat deze het programma op vertrouwde wijze samen met Olga Commandeur zal presenteren.

Samen zetten zij iedere werkdag rond 06.45 uur en 09.15 uur Nederland weer in beweging met als doel om meer Nederlanders bewust te maken van het feit dat bewegen en gezonde voeding essentieel zijn voor ieders welzijn.

De formule blijft ongewijzigd. Een grote verscheidenheid aan oefeningen, vragen en weetjes over gezondheid en bewegen, voedingsadviezen en tips van een sportarts wisselen elkaar gedurende het programma af. In het bijzonder richt het programma zich op mensen boven de 50 jaar. Met een gemiddeld marktaandeel van 20% heeft Nederland in Beweging een vaste plaats veroverd op Nederland 1. In reportagevorm wordt elke week een andere sport of bewegingsvorm en voorlichting over voeding aan de kijker gepresenteerd.

Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Hartstichting, het Reuma Fonds, het Astma Fonds, het ministerie van VWS, de Hersenstichting Nederland en het NISB.

Bron: Dieetnieuws.nl

Waarom is sporten en bewegen zo belangrijk?

12 February, 2009 door  
Geplaatst onder Sport en bewegen

Comments Off on Waarom is sporten en bewegen zo belangrijk?

Als u extra beweegt of sport, verbruikt u extra calorieën en dat komt goed van pas als u aan de lijn doet. Daarnaast verhoogt u door te bewegen uw stofwisseling waardoor uw lichaam gemakkelijker vetreserves zal aanspreken. Dit is echter niet het enige wat bewegen en sporten zo belangrijk maakt. Bewegen heeft een positieve invloed op uw algehele conditie. Wie regelmatig beweegt, verbetert zijn of haar uithoudingsvermogen, werkt aan stevige spieren én botten, voelt zich energieker en heeft minder last van stress. Beweging werkt daarnaast heel ontspannend. Tot slot is sporten ook een sociaal gebeuren. Gezellig in teamverband of met een vriend/vriendin bewegen en/of sporten. Als u het slim aanpakt, kost dat niet eens zoveel extra tijd.

bron: modifast.nl

Het ananasdieet

12 February, 2009 door  
Geplaatst onder Dieëten

Comments Off on Het ananasdieet

Een gezonde en effectieve manier van afvallen is het ananasdieet. Het dieet kan zorgen voor een gewichtsverlies van ongeveer 5 kilo. Dit dieet is heel fris en lekker en is bedoeld voor mensen die nog even de laatste kilootjes willen verliezen. Het dieet is echter niet lang te volgen omdat het je eetpatroon niet zal veranderen. U kunt zich 4 dagen uitleven met het ananasdieet door heerlijke gerechten te maken van ananas. Hierna is er de mogelijkheid om het dieet nog 4 dagen te herhalen.

Basisregels:
– Drink 3 liter water per dag;
– Tussen 8 uur ’s avonds en 8 uur ’s morgens niet meer eten;
– Eet langzaam en kauw goed;
– Drink geen koffie of thee bij de lunch. (bij voorkeur vers geperste vruchtensap);
– Lunch 4 uur na Uw ontbijt;
– Eet uw avond eten 4 uur na uw lunch.

10 dagen dieet

12 February, 2009 door  
Geplaatst onder Dieëten

Comments Off on 10 dagen dieet

Bij dit dieet zou je na 10 dagen 5 kilo minder moeten wegen. Je kunt dieet zolang voortzetten als je wilt. Zorg dat je de calorieën en eiwitten in balans houdt. Om een knorrige maag te voorkomen is de hoeveelheid eiwitten belangrijk. Je kunt alles eten bij dit dieet, alleen onthoud, ‘Hoe minder hoe beter!’

Basisregels:

 • Water, koffie en thee, zonder suiker of melk, mag je onbeperkt drinken.

 • Je moet minstens 2,5 liter drinken per dag.

 • Je mag alleen mager vlees eten en vetvrij braden.

 • Neem geen grote sneden brood, liefst volkorenbrood.

 • Boter vervangen door margarine

 • Geen mayonaise bij de sla, alleen dressing

 • Geen sausjes bij de groenten.

Volgende pagina »